Zakelijk

ENERGIE VAN EEN COMPLEET
ZAKELIJK ADVIES

Al vanaf onze start in 2003 zijn we gespecialiseerd in zonnepaneelsystemen voor zakelijke opdrachtgevers. Logisch dat u bij MarEtec kunt rekenen op uitgebreide advisering. Zo kunnen wij u van a tot z informeren over alle investeringsaspecten, fiscale regelingen, opbrengst en terugverdientijd van de systemen. Uiteraard ontzorgen wij u volledig als het gaat om de montage, aansluiting, subsidie en financiering.

Wij helpen u graag maximaal rendement te behalen met zonnepanelen. Daarbij nemen we u desgewenst alle administratieve rompslomp uit handen. Zelf energie opwekken is hoe dan ook gemakkelijk geld besparen én verdienen.

EEN INVESTERING IN EEN ZONNE-ENERGIESYSTEEM HEEFT VELE VOORDELEN:

DUURZAME OPWEKKING

Zelf een deel van van uw elektriciteitsverbruik duurzaam opwekken, verkleint direct de CO2 voetafdruk van uw bedrijf. Bovendien maakt het u tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer (MVO); een steeds belangrijker begrip. Doet u zaken met de overheid, dan is dit zelfs meer en meer een vereiste. Investeren in zonnepanelen is dan een eenvoudige eerste stap.

FINANCIEEL

Afhankelijk van uw energieverbruik en uw fiscale situatie is de aanschaf van zonnepanelen een zeer rendabele investering. Afhankelijk van uw energieverbruik is de jaarlijkse besparing op uw energierekening al gauw 15-20% van de investering in zonnepanelen.

FISCAAL

Diverse fiscale regelingen maken een investering in zonnepanelen nog aantrekkelijker.

KLEINSCHALIGHEIDSINVESTERINGS AFTREK (KIA)

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is afhankelijk van eerdere investeringen. Hierbij kunt u het eerste jaar maximaal 28% van de investering extra aftrekken van uw winst.

ENERGIE INVESTERINGSAFTREK (EIA)

Met de EIA kunt u direct 45% van de investering extra aftrekken van uw winst. De EIA aftrek is alleen mogelijk voor systemen boven de 15 kWp. Alle kosten van deze PV-installatie, die is aangesloten op het elektriciteitsnet via een aansluiting met een totale maximale doorlaatwaarde van 3 x 80 A of minder, komen in aanmerking voor de EIA.

ISDE: ZONNEPANELEN ZAKELIJKE GEBRUIKERS

Als u op uw adres vorig jaar een energierekening heeft van 50.000 kWh of meer, dan kunt u gebruikmaken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Dit is een aanschafsubsidie van 12,5 cent per geïnstalleerde Wp (Wattpiek), oftewel bijna 20% van de investering.

Voorwaarde is wel dat u een kleinverbruikersaansluiting heeft (maximaal 3 x 80 A). De ISDE is niet te combineren met de EIA. Over het algemeen is de ISDE net iets aantrekkelijker dan de EIA. Zeker met het oog op de stijgende elektriciteitsprijzen is dit voor bedrijven een erg aantrekkelijke regeling.

SDE

Ook op de overheidsagenda staat duurzaamheid bovenaan. De CO2-uitstoot van Nederland moet in 2050 maar liefst 95% lager zijn dan in 1990. De SDE (Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie) helpt deze doelstellingen te behalen. De SDE is bedoeld voor bedrijven en (non)profitinstellingen in sectoren als de industrie, landbouw en de gebouwde omgeving. Op deze pagina leest u meer over de SDE-regeling. 

SCE

De SCE (Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking) is een regeling voor de verstrekking van subsidie voor het lokaal en gezamenlijk opwekken van hernieuwbare elektriciteit. U kunt ervoor in aanmerking komen als u een energiecoöperatie of vereniging van eigenaars bent. Op deze pagina leest u meer over de SCE-subsidieregeling. 

INVESTERINGSBEREKENING OP MAAT

Geheel vrijblijvend rekenen wij u voor wat een investering in zonnepanelen voor u betekent. Hierbij wordt rekening gehouden met alle bovenstaande aspecten.

ZAKELIJKE ZONNEPANELEN PROJECTEN

Meer weten over zakelijke zonnepaneelsystemen? Neem contact op!

Kantoor Joure: 0513 723 141

Kantoor Vlissingen: 0118 620 021

Maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur

Meer weten over zakelijke zonnepaneelsystemen? Neem contact op!

Kantoor Joure: 0513 723 141

Kantoor Vlissingen: 0118 620 021

Maandag t/m vrijdag 8.00 tot 17.00 uur

Reviews

"MarEtec brengt ons op een juiste manier naar een betere toekomst, zonnig, energiek en professioneel."

Totaal 9.958 zonnepanelen, goed voor ruim 3.400 kWp.

Monica Paardekooper

Group Manager Facilitaire zaken

“Door de samenwerking met MarEtec kunnen wij toonaangevend blijven in onze zonnepanelen-tak."

Project Zijderlaan Transport BV te Stolwijk, 552 zonnepanelen, goed voor 207 kWp

Joost Rehorst

Eigenaar

Vorige
Volgende