Montage

Optimale montage van uw zonnepanelen

In principe is ieder dak geschikt voor zonnepanelen. Het type dak bepaalt echter de wijze van bevestiging. De specialisten van MarEtec monteren al sinds de jaren 90 zonnepanelen en hebben alle voorkomende daken al eens met panelen bedekt. We zetten de meest voorkomende daktypen graag voor u op een rij.

Platdak

Op een platdak worden de panelen geplaatst op een lightframe onder een hellingshoek van 10 graden. Op deze manier kunnen we het dak optimaal benutten met zo weinig mogelijk extra ballast. Als het dak groot en sterk genoeg is, maken we ook wel gebruik van een systeem met een verstelbare hoek. Hierdoor kunnen we de panelen optimaal stellen. Door de panelen aan elkaar te verbinden kunnen we bovendien de ballast minimaliseren.

Golfplatendak

Dit daktype wordt veel toegepast in de agrarische sector. De panelen worden op de golfplaten bevestigd door de schroef van de golfplaat te vervangen door een schroef met een stokeind. Op deze stokeinden komen rails waarop we vervolgens de panelen monteren. Het is hierdoor niet nodig in de golfplaten te boren.

Sandwichplaten/damwandprofiel

De bevestiging van panelen op daken van sandwichpanelen of damwandprofiel doen we met op maat gemaakte klemmen. Deze klemmen monteren we op het profiel met als resultaat een waterdichte afsluiting.

Pannendak

Op een pannendak monteren we de zonnepanelen met het Van der Valk, Esdec montagesysteem. Dit is een zeer robuust systeem en geeft minimale belasting op de dakpannen. De kans op schade aan het dak en de zonnepanelen is met het Van der Valk, Esdec montagesysteem dan ook zeer klein.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Om zonnepanelen te kunnen laten aanbrengen, is het belangrijk dat uw dak aan een aantal punten voldoet. We noemen hier de belangrijkste.

 • U bent eigenaar van het dak
  Hoe logisch het ook klinkt, tóch vergeten mensen deze belangrijke voorwaarde wel eens. Om een zonnepanelensysteem aan te mogen brengen moet u eigenaar zijn van het dak. Als u bijvoorbeeld in een appartementencomplex woont, bent u vaak geen eigenaar van het dak.
 • Uw dak is vrij van schaduw
  Een belangrijke vijand van zonnepanelen is schaduw. Schaduw beïnvloedt direct de efficiency van uw zonnepanelen en vormt daarmee een obstakel voor een rendabele investering. Check dus vooraf goed van hoeveel bruikbare zonne-uren uw panelen gebruik kunnen maken. En ook niet onbelangrijk: zonnepanelen zijn vrijwel altijd in serie geschakeld. Hierdoor brengen de overige panelen ook minder op als slechts één zonnepaneel minder zonlicht krijgt. MarEtec maakt graag een zonlichtinventarisatie voor u: neem daarvoor gerust contact met ons op.
 • De staat van uw dak
  Hoewel uw dakconstructie waarschijnlijk net zolang meegaat als uw huis zelf, kan het zijn dat je dak aan groot onderhoud toe is. Bijvoorbeeld omdat uw dakpannen aan vervanging toe zijn of omdat u de isolatie van uw dak wilt optimaliseren. Door uw dak te renoveren en meteen zonnepanelen te plaatsen bespaart u een boel geld, tijd en gedoe. Én u bespaart natuurlijk extra op uw energiekosten.

  MarEtec heeft decennialange ervaring met het monteren van zonnepanelen op vrijwel alle daktypen. Wilt u meer weten over de montage van zonnepanelen op uw dak? Neem gerust contact met ons op.

VRAAG MAKKELIJK EN SNEL EEN OFFERTE AAN

Geen enkel system is gelijk en elk dak is uniek, toch kunnen wij u een redelijke inschatting geven van de investering. En nog belangrijker, uw rendement.

Reviews

"MarEtec brengt ons op een juiste manier naar een betere toekomst, zonnig, energiek en professioneel."

Totaal 9.958 zonnepanelen, goed voor ruim 3.400 kWp.

Monica Paardekooper

Group Manager Facilitaire zaken

“Door de samenwerking met MarEtec kunnen wij toonaangevend blijven in onze zonnepanelen-tak."

Project Zijderlaan Transport BV te Stolwijk, 552 zonnepanelen, goed voor 207 kWp

Joost Rehorst

Eigenaar

Vorige
Volgende