Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Agrarisch

OOGST DE OPBRENGST VAN DE ZON

Agrarische bedrijven hebben naast een relatief hoog energieverbruik vaak ook een groot dak. Dit zijn twee aantrekkelijke voordelen bij een investering in zonnepanelen. Er is volop ruimte om een flinke hoeveelheid zon te oogsten en dat levert veel extra geld op. Daarnaast werken veel boeren in een maatschap of eenmanszaak waardoor zij nóg meer profiteren van de fiscale voordelen van zonnepanelen.

Onze roots liggen onder andere in de agrarische sector. Zo installeerden wij door de jaren heen op meer dan 500 boerendaken zonnepanelen. In opdracht van ZLTO en SunUnited realiseerden wij bovendien diverse grootschalige projecten.

Daarom kiezen voor MarEtec

MarEtec is niet de enige aanbieder van zonnepaneelsystemen voor de agrarische sector.  Dat is een goede zaak. Hierdoor kunt u als agrarisch ondernemer kiezen voor de aanbieder die het beste bij u past. Dat opdrachtgevers kiezen voor ons heeft vooral te maken met de volgende kenmerken:

DESKUNDIG ADVIES

Wij adviseren gratis en vrijblijvend op het gebied van de techniek, fiscale zaken en besparing op uw energienota.

Ontzorging, zoveel als mogelijk

Wanneer u kiest voor een zonne-energiesysteem van MarEtec, ontzorgen wij u zoveel als mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van uw meter, de contacten met de netbeheerder, de aanvraag van een subsidie, het aanvragen van de energie-investeringsaftrek (EIA) en alle andere zaken rondom de aanschaf van zonnepanelen.

VAKKUNDIGE INSTALLATIE

Onze monteurs zijn opgeleid om duurzame installaties voor boerenbedrijven te maken. Dat betekent: niet klakkeloos monteren, maar ook actief meedenken en tot in de puntjes afwerken.

GARANTIES

Wij werken uitsluitend met leveranciers die hun kwaliteitsbeloften waar kunnen maken. Dit blijkt uit de standaardgarantie van minimaal 10 jaar op de omvormers en 25 jaar vermogensgarantie op de panelen. Deze laatste garantie is ook nog eens extern Europees verzekerd.

ERVARING

Een paar van onze medewerkers leggen al sinds de jaren 90 zonnepanelen. Zij hebben dan ook alle voorkomende situaties (en daken) meegemaakt.

RECHTSTREEKSE GROOTSCHALIGE INKOOP

Wij kopen meer dan 45.000 panelen per jaar bij onze leverancier. Dat levert een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding op én een scherpe prijs voor u. Met de meeste leveranciers hebben wij bovendien al een jarenlange relatie.

Profiteer van fiscale voordelen

Een combinatie van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, de energie-investeringsaftrek en de willekeurige afschrijving kan u flink fiscaal voordeel opleveren. In sommige gevallen betaalt de fiscus in het eerste jaar tot wel 50% van uw investering in zonnepanelen. Wij berekenen graag uw voordeel. U kunt mogelijk gebruikmaken van de volgende fiscale regelingen:

 1. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
  De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is bedoeld om het investeren in bedrijfsmiddelen te stimuleren. Met deze regeling kunt u tot maximaal 28% van uw investering in zonnepanelen extra aftrekken van uw winst. De hoogte van de aftrek hangt af van eventuele eerdere investeringen die u heeft gedaan in het jaar van aanschaf van zonnepanelen.
 2. Energie-Investeringsaftrek (EIA-subsidie)
  Met de EIA kunt u direct 45% van de investering extra aftrekken van uw winst. De EIA-aftrek is alleen mogelijk voor systemen boven de 15 kWp. Alle kosten van deze PV-installatie – die is aangesloten op het elektriciteitsnet via een aansluiting met een totale maximale doorlaatwaarde van 3 x 80 A of minder – komen in aanmerking voor de EIA.
 3. ISDE: zonnepanelen zakelijke gebruikers
  Als u op uw adres vorig jaar een energierekening heeft van 50.000 kWh of meer, dan kunt u gebruikmaken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Dit is een aanschafsubsidie van 12,5 cent per geïnstalleerde Wp (Wattpiek), oftewel bijna 20% van de investering. Voorwaarde is wel dat u een kleinverbruikersaansluiting heeft (maximaal 3 x 80 A). De ISDE is niet te combineren met de EIA. Over het algemeen is de ISDE net iets aantrekkelijker dan de EIA. Zeker met het oog op de stijgende elektriciteitsprijzen is dit een erg aantrekkelijke regeling.
 4. SDE
  Ook op de overheidsagenda staat duurzaamheid bovenaan. De CO2-uitstoot van Nederland moet in 2050 maar liefst 95% lager zijn dan in 1990. De SDE (Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie) helpt deze doelstellingen te behalen. De SDE is bedoeld voor bedrijven en (non)profitinstellingen in sectoren als de industrie, landbouw en de gebouwde omgeving. Op deze pagina leest u meer over de SDE-regeling.
 5. Subsidie Jonge Landbouwers (JoLa)
  Voor een investering in zonnepanelen kunt u als jonge landbouwer tot 40 jaar maximaal € 20.000,- subsidie krijgen. De Subsidie Jonge Landbouwers houdt in dat u 30% subsidie op uw investering krijgt, tot een maximum dus van € 20.000,-. Als u kleinverbruiker bent (met een aansluiting van maximaal 3 x 80 Ampère) kunt u deze subsidie combineren met de EIA-subsidie. Bent u grootverbruiker dan kunt de JoLa combineren met de SDE-subsidieregeling.

AGRARISCHE ZONNEPANELEN PROJECTEN

Meer weten over zonnepaneelsystemen voor uw agrarische onderneming? Neem contact op!

Kantoor Joure: 0513 723 141

Kantoor Vlissingen: 0118 620 021

Maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur

Meer weten over zonnepaneelsystemen voor uw agrarische onderneming? Neem contact op!

Kantoor Joure: 0513 723 141

Kantoor Vlissingen: 0118 620 021

Maandag t/m vrijdag 8.00 tot 17.00 uur

Reviews

"MarEtec brengt ons op een juiste manier naar een betere toekomst, zonnig, energiek en professioneel."

Totaal 9.958 zonnepanelen, goed voor ruim 3.400 kWp.

Monica Paardekooper

Group Manager Facilitaire zaken

“Door de samenwerking met MarEtec kunnen wij toonaangevend blijven in onze zonnepanelen-tak."

Project Zijderlaan Transport BV te Stolwijk, 552 zonnepanelen, goed voor 207 kWp

Joost Rehorst

Eigenaar

Vorige
Volgende
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw