Werkplaats Visser Rinsumageest Beheer BV

Wanneer zij toe zijn om de volgende stap richting duurzaamheid te zetten, dan weten klanten ons vaak zelf al te vinden. In sommige gevallen zien we dat zij voor het regelen van hun zonnepanelen via een tussenpersoon of tussenpartij bij ons uitkomen. Dit laatste is bijvoorbeeld het geval geweest voor Visser Rinsumageest Beheer BV, een Friese marktslager uit het noordoosten van de provincie. Door ons het plaatsen van zonnepanelen toe te vertrouwen, kunnen zij nu duurzamer vleesproducten verwerken en op de markt aanbieden.

Dit was de duurzaamheidsvraag
Met zonnepanelen op het dak spaart u het milieu iedere dag. Voor Visser Rinsumageest komt dit neer op zo’n 29.000 kilogram minder CO2-uitstoot per jaar – omgerekend een besparing van 80 kg per dag. De aanvraag voor deze duurzaamheidsinvestering kwam in februari 2022 bij ons binnen. Hiervoor heeft de Friese marktslager een adviesbureau in duurzame oplossingen in de arm genomen. Zij heeft gezocht naar een betrouwbare partij om het plaatsen van zonnepanelen uit te voeren, en kwam bij ons uit.

Zo pakten wij de opdracht aan
Het uitgangspunt van onze persoonlijke service is dat we klanten willen helpen waar het kan en hulp bieden zo veel als nodig is. Wij geven iedere duurzaamheidsvraag de gewenste aandacht. En dat levert ons weer een duurzame relatie op met onze klanten. Betrouwbaarheid bij het plaatsen van zonnepanelen is slechts één van de manieren waarop we die aandacht laten blijken. Een andere uiting: we ontzorgen onze klanten ook graag vóórdat we het dak op gaan, door maatwerkadvies te geven op het gebied van subsidiemogelijkheden.

Visser Rinsumageest bleek voor deze opdracht een adviseringspartner uit Heerenveen in de arm te hebben genomen. En met succes, waardoor wij ons meteen konden richten op de voorbereidingen voor het plaatsen van de panelen. Dit betekent meestal afwerken van een vaste takenlijst, hoe uniek de duurzaamheidsvraag van de klant ook is. Vanaf dit punt verdween de tussenpartij uit beeld en onderhielden we rechtstreeks en persoonlijk contact met de marktslager. De voorbereiding verliep verder als volgt:

  • Het uittekenen van het plan aan de hand van Google Maps. Voor Visser hadden we een loods en een kleine bergingsruimte beschikbaar om panelen op te plaatsen. Op beide locaties kwam een omvormer te hangen, welke energie omzet in bruikbaar stroom. Hier kijken we ook altijd naar mogelijk aanwezige lichtkoepels of bliksemgeleiders, waar we omheen moeten plaatsen.
  • Na akkoord afspraak maken om langs te komen voor een technische opname.
  • Het juiste personeel inplannen om het systeem te realiseren. Dit project is uitgevoerd door SolarZone BV.
  • De aanschaf van benodigde materialen voor het realiseren van het zonnestroomsysteem.
  • Bestellen van de hulpmiddelen om veilig te kunnen werken op het dak.
  • Het plaatsen van zonnepanelen op de dag en het tijdstip van de geplande afspraak.


Het milieubesparende resultaat

Exact drie maanden nadat we de opdracht hadden aangenomen, werden de eerste panelen op het dak gelegd. Ons streven is om dit termijn na overeenkomst voor iedere klant te garanderen. Maar sinds veel bedrijven de enorme besparingsvoordelen van zonne-energie hebben ontdekt, is de vraag naar zonnestroomsystemen tot op heden onverminderd hoog. Met andere woorden: anno 2022 is er schaarste aan materialen en middelen. Dus moeten we onze klanten soms helaas iets langer laten wachten op hun zelfopgewekte groene stroom.

Diverse weersomstandigheden en gladheid van bijv. schuine daken kunnen ook een rol spelen in de oplevering van zonnestroomsystemen. Duurzaamheid mag dan ons doel zijn, maar de veiligheid van de medewerkers staat natuurlijk altijd op één. En aangezien het voor Visser om een schuin aflopend dak ging, wilden we hier zo veel mogelijk de risico’s beperken.

Op 24 mei 2022 kwamen de monteurs bij Visser op locatie. Om zonnepanelen op het schuine dak te kunnen plaatsen, is eerst een stevige onderconstructie bevestigd. Vervolgens konden zij de eerste panelen hier veilig op vastklikken. Het resultaat na een aantal dagen: een zonnestroomsysteem die aan de strenge brandveiligheidseisen van Scope-12 voldoet. En, wat wij zelf ook ontzettend belangrijk vinden: wéér een tevreden klant op de duurzame weg geholpen.

214

panelen geplaatst

79

kWp

29.000

kg minder CO2 uitstoot per jaar

Reviews

"MarEtec brengt ons op een juiste manier naar een betere toekomst, zonnig, energiek en professioneel."

Totaal 9.958 zonnepanelen, goed voor ruim 3.400 kWp.

Monica Paardekooper

Group Manager Facilitaire zaken

“Door de samenwerking met MarEtec kunnen wij toonaangevend blijven in onze zonnepanelen-tak."

Project Zijderlaan Transport BV te Stolwijk, 552 zonnepanelen, goed voor 207 kWp

Joost Rehorst

Eigenaar

Vorige
Volgende

Meer weten over? Neem contact op!

Kantoor Joure: 0513 723 141

Kantoor Vlissingen: 0118 620 021

Maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur

Meer weten over? Neem contact op!

Kantoor Joure: 0513 723 141

Kantoor Vlissingen: 0118 620 021

Maandag t/m vrijdag 8.00 tot 17.00 uur

VERGELIJKBARE PROJECTEN