Zoek
Sluit dit zoekvak.

Omvormer

Omvormer zonnepanelen: essentieel onderdeel van uw zonnepanelensysteem

De omvormer: essentieel onderdeel van uw zonnepanelensysteem

Een zonnepanelensysteem levert spanning op die niet direct geschikt is voor gebruik in uw elektrische apparaten. Er moet dus nog iets met deze spanning gebeuren: de spanning moet omgevormd worden tot een wél bruikbare spanning. Daarvoor zorgt – de naam zegt het al – de omvormer.

Zonnepanelen zetten zonlicht om naar gelijkstroom, ook wel ‘direct current’ (DC) genoemd. Vrijwel alle elektrische en elektronische apparaten maken echter gebruik van wisselstroom, zogenaamde ‘alternating current’ (AC). De omvormer vormt gelijkstroom om naar wisselstroom, waarna de elektriciteit gebruikt kan worden door huishoudelijke en andere elektrische apparaten of teruggeleverd kan worden aan het elektriciteitsnet.

Voor elk systeem de juiste omvormer

De omvormer is dus een essentieel onderdeel van uw zonne-energiesysteem. De omvormer zet de zonne-energie van uw panelen om naar 230 Volt wisselspanning. Dat is zoals gezegd noodzakelijk om de energie geschikt te maken voor eigen gebruik of voor teruglevering naar het elektriciteitsnet. Ook zorgt de omvormer voor allerlei beveiligingen en voor een goed samenspel tussen de zonnepanelen en het lichtnet.

Efficiënt en gebruiksvriendelijk

MarEtec werkt in de meeste gevallen met omvormers van het merk GoodWe uit China. Deze hebben een efficiency van minimaal 98.0 %. Op het gebruikersvriendelijke display laat de opbrengst zich gemakkelijk aflezen. Ook geeft het display veel aanvullende informatie. De standaard garantietermijn bedraagt 10 jaar. Jaarlijks plaatsen wij meer dan 1.200 omvormers van dit merk. Hierdoor kunt u rekenen op onze grondige ervaring en service.

Voordelen van de GoodWe omvormer 

  • Energiezuinig
    Omvormers gebruiken een klein deel van de opgewekte energie om de 230 Volt wisselspanning te produceren. Met een rendement van ca. 98% gaat de GoodWe omvormer heel zuinig om met de door uw zonnestroom-installatie opgewekte energie.
  • Veilig en betrouwbaar
    Het degelijke uiterlijk van de GoodWe omvormer maakt duidelijk dat het apparaat aan hoge kwaliteitsnormen voldoet. De IP65 geteste behuizing maakt zelfs installatie buiten mogelijk. Isolatie (galvanische scheiding) tussen de zonnepanelen en het lichtnet zorgt voor maximale veiligheid.
  • Goed uitleesbaar
    Op het display van de GoodWe omvormer zijn de prestaties van uw zonnepanelensysteem goed af te lezen. Tegen meerprijs kan het systeem via een gateway worden aangesloten op een internetrouter, waardoor het systeem wereldwijd is uit te lezen.

Onderhoud van uw omvormer

De omvormer heeft weinig onderhoud nodig. Toch moeten sommige acties regelmatig worden uitgevoerd voor een juiste werking en voor blijvend optimale prestaties van uw installatie. Zo moet de omvormer één keer per jaar schoongemaakt en gecontroleerd worden. Want als een omvormer slecht functioneert, beïnvloedt dit de werking – en dan met name de efficiency – van de gehele installatie.

Datasheets en handleidingen omvormers

Op deze pagina vindt u het overzicht met datasheets en handleidingen voor de omvormers die wij leveren. Heeft u hier vragen over? Neem contact op: we informeren u graag over onze omvormers.

Meer weten over omvormers? Neem contact op!

Kantoor Joure: 0513 723 141

Kantoor Vlissingen: 0118 620 021

Maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur

Meer weten over omvormers? Neem contact op!

Kantoor Joure: 0513 723 141

Kantoor Vlissingen: 0118 620 021

Maandag t/m vrijdag 8.00 tot 17.00 uur

Reviews

"MarEtec brengt ons op een juiste manier naar een betere toekomst, zonnig, energiek en professioneel."

Totaal 9.958 zonnepanelen, goed voor ruim 3.400 kWp.

Monica Paardekooper

Group Manager Facilitaire zaken

“Door de samenwerking met MarEtec kunnen wij toonaangevend blijven in onze zonnepanelen-tak."

Project Zijderlaan Transport BV te Stolwijk, 552 zonnepanelen, goed voor 207 kWp

Joost Rehorst

Eigenaar

Vorige
Volgende
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw