Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwbouwloods Hakkers BV te Werkendam

Duurzaam ondernemen is dagelijks onderwerp van gesprek bij bedrijven uit alle sectoren. Nadenken over hoe de dag van morgen energiezuiniger en milieuvriendelijker gaat zijn dan vandaag; over die vraag breekt het management regelmatig het hoofd. Dit betekent overigens niet dat iedere stap in de groene richting per se een uitdagende hoeft te zijn. Zo profiteert Hakkers BV uit Werkendam sinds maart 2022 van flinke besparingsvoordelen door eenvoudig te kiezen voor zonnepanelen op het dak van hun nieuwbouwloods.

Dit was de duurzaamheidsvraag
In februari 2022 kregen we een opdracht binnen van Hakkers BV uit Werkendam; een bedrijf die we al eens eerder mochten helpen bij de realisatie van een duurzaamheidsoplossing. Hakkers is actief in de waterbouw en heeft vrij recent een tweede loods op hun overslagterrein laten bijbouwen. Op het dak van de andere werkplaats voorzien onze zonnepanelen al sinds 2018 in een groene stroombehoefte, op basis van een door ons aangevraagde SDE-subsidie. Voor de nieuwbouwlocatie had Hakkers BV precies dezelfde milieubewuste oplossing in gedachten. En ook nu wisten ze ons weer graag te vinden.

Zo pakten wij de opdracht aan
Aan het realiseren van een zonnestroomsysteem gaat gedegen voorbereidingswerk vooraf. Na een eerste intake gaan we naar de tekentafel om het plan voor de locatie uit te werken. Om te bepalen hoe we de zonnepanelen gaan plaatsen, moeten we hierbij rekening houden met belangrijke zaken als eventuele bliksemgeleiders of lichtkoepels op het dak. Ook houden we rekening met het aantal panelen dat nodig is om aan de energievraag (kWh) van de klant te voldoen en hoeveel stuks de dakconstructie eigenlijk kan dragen.

Hakkers BV ging akkoord met het plaatsen van 448 zonnepanelen op het dak van hun nieuwbouwloods. Voor deze opdracht was de SDE-subsidie al geregeld. En dat heeft als voordeel dat we sneller los kunnen met plaatsen. Ook leggen we indien nodig nog contact met de netwerkbeheerder over de aansluiting van zonnepanelen op het stroomnet.

Vanaf dat moment is het een kwestie van de juiste materialen bestellen – meestal hebben we al veel op voorraad – en monteurs inplannen.

Het milieubesparende resultaat
Dat de klant nogmaals een beroep op ons deed, komt niet vaak voor. Dit klinkt vreemd in de oren, maar is juist ontzettend positief. Maar liefst 95% van ons klantenbestand zien we (vooralsnog) één keer voorbijkomen, omdat goedwerkende zonnepanelen tot wel meer dan 25 levensjaren meegaan. Dat een klant als Hakkers BV ook aan ons denkt voor een zonnestroomsysteem voor hun nieuwe loods, bewijst dat wij een plezierige en betrouwbare zonnepanelenpartner zijn.

In maart 2022 hebben we in amper drie werkdagen 448 panelen op het dak gelegd en aangesloten op twee omvormers. Laatstgenoemde is nodig om de opgevangen zonne-energie om te zetten in bruikbare elektriciteit. Tijdens de montage hebben we altijd rekening te houden met zaken als brandveiligheid. Enige tijd na het plaatsen volgde hiervoor een Scope 12-inspectie. Dit is een goede graadmeter voor ons om te zien of we goed werk afleveren. En we mogen tevreden terugkijken, want ook Hakkers BV voldoet aan de strenge veiligheidseisen en heeft nu een verzekerbaar zonnestroomsysteem.

448

panelen geplaatst

186

kWp

74.000

kg minder CO2 uitstoot per jaar

Reviews

"MarEtec brengt ons op een juiste manier naar een betere toekomst, zonnig, energiek en professioneel."

Totaal 9.958 zonnepanelen, goed voor ruim 3.400 kWp.

Monica Paardekooper

Group Manager Facilitaire zaken

“Door de samenwerking met MarEtec kunnen wij toonaangevend blijven in onze zonnepanelen-tak."

Project Zijderlaan Transport BV te Stolwijk, 552 zonnepanelen, goed voor 207 kWp

Joost Rehorst

Eigenaar

Vorige
Volgende

Meer weten over? Neem contact op!

Kantoor Joure: 0513 723 141

Kantoor Vlissingen: 0118 620 021

Maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur

Meer weten over? Neem contact op!

Kantoor Joure: 0513 723 141

Kantoor Vlissingen: 0118 620 021

Maandag t/m vrijdag 8.00 tot 17.00 uur

VERGELIJKBARE PROJECTEN

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw