Kantoor Akkrum:
0513-723141
Kantoor Vlissingen:
0118-620021
Ma - Vr 8.00 - 17.00
Zaterdag & zondag gesloten
Call Today +714 783 452 6
Free Quote
Vraag een offerte aan

Eerlijk en gedegen adviesover uw zonnepanelensysteem
Vul ons formulier in en wij reageren zo spoedig mogelijk.

Over MarEtec B.V.

Al meer dan 15 jaar gegarandeerde kwaliteit

Met 25.000 panelen per jaar behoren wij inmiddels tot één van de grootste leveranciers in Nederland. Als het om zonnepaneelsystemen gaat, zijn wij uw partner.

Wij zijn Hijlke Boonstra en Sjak Elsinga: de drijvende krachten achter MarEtec. Vanuit de vestigingen in Vlissingen en Akkrum leveren wij op dit moment zo’n 25.000 panelen per jaar. In Nederland en België. Eigenlijk spreken we liever van energiesystemen, want onder de panelen schuilt een techniek die grotendeels de kwaliteit van het systeem bepaalt.

MarEtec is 100% gefocust op zonnepanelen. Met een organisatie van meer dan 15 personeelsleden zijn wij dé zonnepanelenspecialist, die de gehele keten omvat. Van inkoop tot installatie. Onze schaalgrootte maakt het mogelijk om de systemen rechtstreeks van de fabrikanten af te nemen. Zonder tussenhandel. Ook wat montage betreft is onze kwaliteit gewaarborgd; wij werken uitsluitend met eigen installatieteams. Tenslotte leveren wij aan een uitgebreid distributienetwerk van lokale installateurs.

Wat onze toekomst betreft: MarEtec onderhoudt langlopende onderhoudscontracten met zusterbedrijf SunUnited en met andere partijen. Dit maakt MarEtec een solide bedrijf met een goede basis voor de toekomst.

Historie

In 2003 stond Hijlke Boonstra aan de wieg van MarEtec. Echter, in de jaren 90 realiseerde hij al de eerste zonnepaneelprojecten in Zeeland. Energiebedrijf Delta was destijds zijn werkgever. In de beginfase van MarEtec werden naast zonnepanelen ook zonneboilers en (kleine) windmolens geïnstalleerd. Ook energieadvisering bij bedrijven als particulieren behoorde tot het dienstenpakket.

MarEtec verrichte in de beginjaren veel servicewerk aan zonnepanelen in opdracht van energiebedrijven. Bijvoorbeeld een omvangrijke herstelactie van 12.000 zonnepanelen voor ENECO in de jaren 2005 en 2006. In 2007 betrad MarEtec de sterk groeiende markt in België (Vlaanderen), waar vele grote en kleine projecten zijn uitgevoerd. Soms zelfs met duizenden panelen op hetzelfde dak.

Sinds de start van de SDE subsidie -in 2008- is MarEtec gegroeid naar de huidige omvang en heeft het tevens een vestiging in Akkrum opgericht.

 

SunUnited

In 2010 zijn de eigenaren van MarEtec een eigen investeringsbedrijf (SunUnited), gestart in Nederland en België. SunUnited heeft meer dan 16.000 panelen geplaatst op daken van derden. Het onderhoud van deze systemen wordt door MarEtec uitgevoerd.

Doordat MarEtec vanaf de start van de zonnepanelenmarkt in Nederland actief was, hebben wij zeer veel ervaring opgedaan met allerlei verschillende en bijzondere projecten. Enkele voorbeelden:
– systemen op woningen zonder aansluiting op het elektriciteitsnet;
– panelen als zonnescherm;
– van 3 panelen op een woning tot meer dan 2.000 panelen op een industrieel dak.

Sinds de oprichting heeft MarEtec al meer dan meer dan 200.000 panelen geplaatst.

Direct een offerte aanvragen

Vraag gemakkelijk en snel online een offerte aan

Geen enkel system is gelijk en elk dak is uniek, toch kunnen wij u een redelijke inschatting geven van de investering. En nog belangrijker, uw rendement