Kantoor Akkrum:
0513-723141
Kantoor Vlissingen:
0118-620021
Ma - Vr 8.00 - 17.00
Zaterdag & zondag gesloten
Call Today +714 783 452 6
Free Quote
Vraag een offerte aan

Eerlijk en gedegen adviesover uw zonnepanelensysteem
Vul ons formulier in en wij reageren zo spoedig mogelijk.

Zakelijk

Fiscale aspecten maken een investering in zonnepanelen voor een bedrijf aantrekkelijk. Wij rekenen u het graag voor.

Een investering in een zonne-energiesysteem heeft vele voordelen:

Duurzame opwekking

Zelf een deel van van uw elektriciteitsverbruik duurzaam opwekken, verkleint direct de CO2 voetafdruk van uw bedrijf. Bovendien maakt het u tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer (MVO); een steeds belangrijker begrip. Doet u zaken met de overheid, dan is dit zelfs meer en meer een vereiste. Investeren in zonnepanelen is dan een eenvoudige eerste stap.

Financieel

Afhankelijk van uw energieverbruik en uw fiscale situatie is de aanschaf van zonnepanelen een zeer rendabele investering. Afhankelijk van uw energieverbruik is de jaarlijkse besparing op uw energierekening al gauw 10-15% van de investering in zonnepanelen.

Fiscaal

Diverse fiscale regelingen maken een investering in zonnepanelen nog aantrekkelijker.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is  afhankelijk van eerdere investeringen. Hierbij kunt u het eerste jaar maximaal 28% van de investering extra aftrekken van uw winst.

Energie investeringsaftrek (EIA)

Met de EIA kunt direct 58% van de investering extra aftrekken van uw winst. Sinds 1 januari 2016 is de EIA aftrek alleen mogelijk voor systemen boven de 25 kWp. Anders dan in 2015 komt dan wel het volledige systeem in aanmerking voor de EIA. De EIA wordt afgetopt op € 0,75  per Wp.

Investeringsberekening op maat

Geheel vrijblijvend rekenen wij u voor wat een investering in zonnepanelen voor u betekent. Hierbij wordt rekening gehouden met alle bovenstaande aspecten.

Direct een offerte aanvragen

Vraag gemakkelijk en snel online een offerte aan

Geen enkel system is gelijk en elk dak is uniek, toch kunnen wij u een redelijke inschatting geven van de investering. En nog belangrijker, uw rendement