Project 430 kWp in Kruiningen

Opgeleverd 20 april 2018: bijna 1.600 Astronergy panelen op een loods te Kruiningen foto

Project 150 kWp in Utrecht

Opgeleverd in maart: 586 Astronergy zonnepanelen op een Sporthal in Woudenberg foto

Project 229,5 kWp in Zeeland

Half mei heeft MarEtec een systeem van 900 Amerisolar zonnepanelen opgeleverd in Zeeland. Bekijk hier een geweldige luchtfoto!!

Project 228 kWp in Friesland

Eind april heeft MarEtec een systeem van 896 zonnepanelen opgeleverd in Friesland. Bekijk hier de foto's.

 

Over MarEtec

Wij zijn Hijlke Boonstra en Sjak Elsinga: de drijvende krachten achter MarEtec. Vanuit de vestigingen in Vlissingen en Akkrum leveren wij op dit moment zo'n 25.000 panelen per jaar. In Nederland en België. Eigenlijk spreken we liever van energiesystemen, want onder de panelen schuilt een techniek die grotendeels de kwaliteit van het systeem bepaalt.

MarEtec is 100% gefocust op zonnepanelen. Met een organisatie van meer dan 15 personeelsleden zijn wij dé zonnepanelenspecialist, die de gehele keten omvat. Van inkoop tot installatie. Onze schaalgrootte maakt het mogelijk om de systemen rechtstreeks van de fabrikanten af te nemen. Zonder tussenhandel. Ook wat montage betreft is onze kwaliteit gewaarborgd; wij werken uitsluitend met eigen installatieteams. Tenslotte leveren wij aan een uitgebreid distributienetwerk van lokale installateurs.

Wat onze toekomst betreft: MarEtec onderhoudt langlopende onderhoudscontracten met zusterbedrijf SunUnited en met andere partijen. Dit maakt MarEtec een solide bedrijf met een goede basis voor de toekomst.

Historie

In 2003 stond Hijlke Boonstra aan de wieg van MarEtec. Echter, in de jaren 90 realiseerde hij al de eerste zonnepaneelprojecten in Zeeland. Energiebedrijf Delta was destijds zijn werkgever. In de beginfase van MarEtec werden naast zonnepanelen ook zonneboilers en (kleine) windmolens geïnstalleerd. Ook energieadvisering bij bedrijven als particulieren behoorde tot het dienstenpakket.

MarEtec verrichte in de beginjaren veel servicewerk aan zonnepanelen in opdracht van energiebedrijven. Bijvoorbeeld een omvangrijke herstelactie van 12.000 zonnepanelen voor ENECO in de jaren 2005 en 2006. In 2007 betrad MarEtec de sterk groeiende markt in België (Vlaanderen), waar vele grote en kleine projecten zijn uitgevoerd. Soms zelfs met duizenden panelen op hetzelfde dak.

Sinds de start van de SDE subsidie -in 2008- is MarEtec gegroeid naar de huidige omvang en heeft het  tevens een vestiging in Akkrum opgericht.

In 2010 zijn de eigenaren van MarEtec een eigen investeringsbedrijf (SunUnited), gestart in Nederland en België. SunUnited heeft meer dan 16.000 panelen geplaatst op daken van derden. Het onderhoud van deze systemen wordt door MarEtec uitgevoerd.

Doordat MarEtec vanaf de start van de zonnepanelenmarkt in Nederland actief was, hebben wij zeer veel ervaring opgedaan met allerlei verschillende en bijzondere projecten. Enkele voorbeelden:
- systemen op woningen zonder aansluiting op het elektriciteitsnet;
- panelen als zonnescherm;
- van 3 panelen op een woning tot meer dan 2.000 panelen op een industrieel dak.

Sinds de oprichting heeft MarEtec al meer dan meer dan 200.000 panelen geplaatst.

Fotografie & Video

Zakelijk

Fiscale aspecten maken een investering in zonnepanelen voor een bedrijf aantrekkelijk. Wij rekenen u het graag voor.

Agrarisch

MarEtec heeft op al meer dan 500 boerendaken zonnepanelen gelegd. Kijk hier waarom!

Installatiebedrijven

MarEtec opereert als groothandel en als samenwerkingspartner voor diverse installatiebedrijven door heel Nederland.

Onze merken:

Wij werken o.a. voor: