Kantoor Akkrum:
0513-723141
Kantoor Vlissingen:
0118-620021
Ma - Vr 8.00 - 17.00
Zaterdag & zondag gesloten
Call Today +714 783 452 6
Free Quote
Vraag een offerte aan

Eerlijk en gedegen adviesover uw zonnepanelensysteem
Vul ons formulier in en wij reageren zo spoedig mogelijk.

Montage

Bevestigen van de zonnepanelen

Ieder dak is geschikt voor zonnepanelen. Het type dak bepaalt echter de wijze van bevestiging. De mensen van MarEtec monteren al sinds de jaren 90 zonnepanelen en hebben alle voorkomende daken al met panelen bedekt. De meest voorkomende typen zijn:

Platdak

Op een platdak worden de panelen geplaatst op een lighframe onder een hellingshoek van 10 graden. Op deze wijze kan het dak optimaal benut worden met zo weining mogelijk extra ballast. Indien het dak groot en sterk genoeg is wordt ook wel gebruik gemaakt van een systeem met een verstelbare hoek. Op deze wijze kunnen de panelen optimaal gesteld worden. Door de panelen aan elkaar te verbinden is er minder ballast nodig

Golfplatendak

Dit daktype wordt veel toegepast in de agrarische sector. De panelen worden op de golfplaten bevestigd door de schroef van de golfplaat te vervangen door een schroef met een stokeind. Op deze stokeinden komen rails waarop de panelen worden gemonteerd. Het is hierdoor niet nodig in de golfplaten te boren.

Sandwichplaten /damwandprofiel

Bevestiging van panelen op daken van sandwichpanelen of damwandprofiel, gebeurt middels op maat gemaakte klemmen. De klemmen worden op het profiel gemonteerd, voor een waterdichte afsluiting.

Pannendak

Bevestiging van panelen op een pannendak gebeurt door middel van het Schletter montage systeem. Op de bijgaande foto kunt u zien hoe een dergelijk systeem wordt opgebouwd.

Direct een offerte aanvragen

Vraag gemakkelijk en snel online een offerte aan

Geen enkel system is gelijk en elk dak is uniek, toch kunnen wij u een redelijke inschatting geven van de investering. En nog belangrijker, uw rendement