Project 430 kWp in Kruiningen

Opgeleverd 20 april 2018: bijna 1.600 Astronergy panelen op een loods te Kruiningen foto

Project 150 kWp in Utrecht

Opgeleverd in maart: 586 Astronergy zonnepanelen op een Sporthal in Woudenberg foto

Project 229,5 kWp in Zeeland

Half mei heeft MarEtec een systeem van 900 Amerisolar zonnepanelen opgeleverd in Zeeland. Bekijk hier een geweldige luchtfoto!!

Project 228 kWp in Friesland

Eind april heeft MarEtec een systeem van 896 zonnepanelen opgeleverd in Friesland. Bekijk hier de foto's.

 

Bevestigen van de zonnepanelen

Ieder dak is geschikt voor zonnepanelen. Het type dak bepaalt echter de wijze van bevestiging. De mensen van MarEtec monteren al sinds de jaren 90 zonnepanelen en hebben alle voorkomende daken al met panelen bedekt. De meest voorkomende typen zijn:
 

 • Platdak
  Op een platdak worden de panelen geplaatst op een lighframe onder een hellingshoek van 10 graden. Op deze wijze kan het dak optimaal benut worden met zo weining mogelijk extra ballast. Indien het dak groot en sterk genoeg is wordt ook wel gebruik gemaakt van een systeem met een verstelbare hoek. Op deze wijze kunnen de panelen optimaal gesteld worden. Door de panelen aan elkaar te verbinden is er minder ballast nodig

  

 • Golfplatendak
  Dit daktype wordt veel toegepast in de agrarische sector. De panelen worden op de golfplaten bevestigd door de schroef van de golfplaat te vervangen door een schroef met een stokeind. Op deze stokeinden komen rails waarop de panelen worden gemonteerd. Het is hierdoor niet nodig in de golfplaten te boren.

 

 • Sandwichplaten /damwandprofiel
  Bevestiging van panelen op daken van sandwichpanelen of damwandprofiel, gebeurt middels op maat gemaakte klemmen. De klemmen worden op het profiel gemonteerd, voor een waterdichte afsluiting.

 

 • Pannendak
  Bevestiging van panelen op een pannendak gebeurt door middel van het Schletter montage systeem. Op de bijgaande foto kunt u zien hoe een dergelijk systeem wordt opgebouwd.

 

Fotografie & Video

Zakelijk

Fiscale aspecten maken een investering in zonnepanelen voor een bedrijf aantrekkelijk. Wij rekenen u het graag voor.

Agrarisch

MarEtec heeft op al meer dan 500 boerendaken zonnepanelen gelegd. Kijk hier waarom!

Installatiebedrijven

MarEtec opereert als groothandel en als samenwerkingspartner voor diverse installatiebedrijven door heel Nederland.

Onze merken:

Wij werken o.a. voor: